Domnule CITU, „teroristii” va precizeaza ca sunteti pasibil de inchisoare intre 6 luni si 7 ani si interzicerea unor drepturi

Asocoatia ANGELCătre:             Guvernul ROMÂNIEI

PRIMUL MINISTRU AL ROMÂNIEI

Președinția ROMÂNIEI

Ministerul Justitiei

Avocatul Poporului

 

Ref:        PLANGERE PENALA ca urmare a declaratiei publice prin care afirmati ca cei   care se  opun purtarii mastii, masurilor de distantare si vaccinarii sunt niste “teroristi”. Ati incalcat:

 • Cod Penal Art. 438 Infracțiuni de GENOCID  și contra umanității
 • Cod Penal Art 369 INCITARE LA URA SAU DISCRIMINARE
 • Cod penal Art. 297 ABUZ IN SERVICIU impotriva cetatenilor

Domnule Prim-Ministru (fara “Stimate” pentru ca ati pierdut respectul nostru)

CC:      Stimate Domnule Presedinte al Romaniei,

Stimate domnule Minisitru al Justitiei,

Stimata Doamna Presedinte a  Avocatului Poporului,

Prin declaratia de presa facuta in data de 12.03.2021, conexa cu alte actiuni ale Guvernului si a institutiilor statului cum sunt de exemplu internarile fortate in spitalele de psihiatrie ale activistilor civici sau a reprezentantilor societatii civile (prin care se vatameaza integritatea fizica si mintala a membrilor societatii civile), relele tratamente aplicate pacientilor in spitalele “COVID” (cu referire la sectia ATI din Sibiu) va mentionam ca in primul rand dumneavoastra (si probabil in complicitate cu alti membri ai Guvernului sau probabil impreuna cu alti functionari care lucreaza in institutiile Statului) ati incalcat urmatoarele acte legislative:

 • Cod Penal Art. 438 Infracțiuni de GENOCID și contra umanității – Genocidul (1) Săvârșirea, în scopul de a distruge, în întregime sau în parte, un grup național, etnic, rasial sau religios, a uneia dintre următoarele fapte: b) vătămarea integrității fizice sau mintale a unor membri ai grupului; Art. (4) Incitarea la săvârșirea infracțiunii de genocid, comisă în mod direct, în public, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Săvârșirea, în scopul de a distruge, în întregime sau în parte, un grup național, etnic, rasial sau religios, a uneia dintre următoarele fapte:
  • b) vătămarea integrității fizice sau mintale a unor membri ai grupului;
  • c) supunerea grupului la condiții de existență de natură să ducă la distrugerea fizică, totală sau parțială, a acestuia;
 • Cod Penal Art 369 Incitarea la ură sau discriminare “Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”
 • Cod Penal Abuzul în serviciu Art. 297. – (1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.
 • Constitutia Romaniei care precizeaza la Art. 30 – Libertatea de exprimare (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă.
 • Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene care precizeaza la: Articolul 11 – Libertatea de exprimare și de informare ca: “(1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a transmite informații sau idei fără amestecul autorităților publice șifără a ține seama de frontiere. (2) Libertatea și pluralismul mijloacelor de informare în masă sunt respectate.”
 • Conventia de la Oviedo, ratificata de Romania prin Legea nr.17/2001 care precizeaza ca: „O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză. Această persoană primeşte în prealabil informaţii adecvate în privinţa scopului şi naturii intervenţiei, precum şi în privinţa consecinţelor şi riscurilor. Persoana vizată poate în orice moment să îşi retragă în mod liber consimţământul”. (art.5); „o intervenţie nu se poate efectua asupra unei persoane care nu are capacitatea de a consimţi, decât spre beneficiul său direct” (art. 6 pct.1).
 • LEGEA drepturilor pacientului nr. 46 din 21 ianuarie 2003 care precizeaza: “ 3 Pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoană umană, fără nici o discriminare. CAPITOLUL III:Consimţământul pacientului privind intervenţia medical Art. 13 Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenţie medicală asumându-şi, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecinţele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.
 • 14 din Legea nr. 37/1990 pentru organizarea și funcționarea Guvernului României cu completarile ulterioare. “Guvernul are următoarele atribuții principale: a) asigură executarea, de către administrația publică, a legilor și a celorlalte dispoziții normative date în aplicarea acestora;”

Prin acest demers guvernamental si mediatic aduceti prejudicii Asociatiei ANGEL, lui Eugen LUCAN, grupurilor de activisti civici, presei independente, asociatiilor neguvernamentale care apara drepturile omului, drepturile copilului, drepturile pacientilor sau libertatile fundamentale sau cetatenilor din Romania care aleg voluntar (conform legii) sa nu se vaccineze. Prin declaratia publica ati  creeat un curent de opinie mediatic care se circumscrie incalcarii  articolelor precizate mai sus in special a incalcarii Codului Penal Art. 438  Infracțiuni de genocid și contra umanității “c) supunerea grupului la condiții de existență de natură să ducă la distrugerea fizică, totală sau parțială, a acestuia;”

Va solicitam scuze publice  sau vom solicita Instantei de Judecata sa constate ca exista circumstante agravante.

IN DREPT,

luand in calcul ca demersal public a fost luat intr-o conferinta de presa mediatizata, sustinuta la sediul Guvernului Romanie, consideram ca se poate aplica de catre Instantele din Romania:

 • Cod Penal Genocid Art. 438 care precizeaza la: “Art. (4) Incitarea la săvârșirea infracțiunii de genocid, comisă în mod direct, în public, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”
 • Cod Penal Art 369 Incitarea la ură sau discriminare “Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”
 • Cod Penal Abuzul în serviciu Art. 297. – (1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Prin acest derapaj lingvistic “suburban”, facut in cadrul unei conferinte de presa publice, aduceti prejudicii Asociatiei ANGEL, mie personal, cetatenilor din Romania, presei independente, organizatiilor neguvernamentale care apara drepturile omului, drepturile pacientilor si libertatile fundamentale !

VA SOLICITAM SA VA CERETI SCUZE PUBLICE PENTRU “DERAPAJUL LINGVISTIC SUBURBAN” TOT INTR-O CONFERINTA DE PRESA SAU SA SUPORTATI EXIGENTELE LEGILOR, PE CARE NU LE RESPECTATI!

Rugam celelate autoritati ale Statului sa se autosesizeze si sa depune eforturile necesare pentru mentinerea democratiei si a principiilor Statului de Drept in Romania !

 

Fara consideratie pentru primul-ministru CITU,

Cu stima si respect pentru ceilalti destinatari,

 

Eugen LUCAN                                                                                   Eugen LUCAN

Asociatia ANGEL                                                                              si in nume personal

Presedinte

 

3 thoughts on “Domnule CITU, „teroristii” va precizeaza ca sunteti pasibil de inchisoare intre 6 luni si 7 ani si interzicerea unor drepturi

 1. Ce scuze ? Demisia împreună cu întreg guvernul pentru „arestările” in spitale psihiatrice ! De luni de zile terorizează un popor întreg cu aberațiile pandemice , amenzi , lookdown , distrugerea economie , manipulare și terorizare mediatică pe banii poporului , vinzarea țării , uciderea prin sistemul medical …..
  Demisia și arestarea lor ! Anchetarea și pedepsirea lor ! Să fie un exemplu pentru oricine mai încearcă așa ceva !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *