Opriti aceasta initiativa legislativa care extinde atributiile Politiei Militare impotriva cetatenilor !

Către:     Guvernul ROMÂNIEI

Ministerul Apararii Nationale

Președinția ROMÂNIEI

Ministerul Justitiei

Avocatul Poporului

Ref:        PLANGERE PREALABILA cu privire la  Proiectulul de act normativ denumit “ Lege privind atribuţiile, organizarea şi funcţionarea poliţiei militare” publicat pe site-ul MApN în 27 ianuarie 2021. Procedura de suspendare si anulare atat a demersului legislativ cat si a proiectului de act normativ, precum si a tuturor actelor subsecvente ce decurg din acest demers ilegal si neconstitutional.

 

Domnule Prim-Ministru,

Domnilor Ministri,

Domnule Presedinte al României,

Doamna Presedinte a Avocatului Poporului,

Subscrisă Asociația ANGEL avand CUI 14240275, str. Spataru Preda nr. 19, bl. 19, sc. B, ap. 45, Sector 5 Bucuresti, tel: +40741134444, e-mail: asociatia.angel@gmail.com, reprezentată de  Eugen LUCAN în calitate de președinte, în nume propriu și în calitate de mandatar a altor organizații din societatea civilă sau persoane, având în vedere Proiectul de act normativ denumit lege privind atribuţiile, organizarea şi funcţionarea poliţiei militare, publicat pe site-ul MApN în 27 ianuarie 2021 VA FACEM URMTOAREA PLÂNGERE ADMINISTRATIVĂ SI VA SOLICITAM:

1.       REVOCAREA, RETRAGEREA, ANULAREA SI SUSPENDAREA IN TOTALITATE a proiectului de act normativ denumit “Lege privind atribuţiile, organizarea şi funcţionarea poliţiei militare”, publicat pe site-ul MApN în 27 ianuarie 2021 si a tuturor actelor subsecvente lui. Cerem retragerea proiectului de lege sub această formă pt. că majoritatea articolelor si in special art. 14 și art. 17 încalcă Constituția, Carta Fundamentala  Drepturilor Omului, legislatia cu privire la protetectia datelor cu caracter personal, legile care reglementeaza  functionara  Politiei, Jandarmeriei sau Instantele de Judecata, normele si standardele privind tehnica legialtiva.  Armata Romana  este EXCLUSIV in slujba poporului si nu poate interveni pe alte chestiuni.

2.       Retragerea acestui proiect de lege, deoarece încalcă flagrant Art. 118, alin.(1) din Constituția României. Sa constatati ca toate articolele din textul propus sunt  imprecise, acestea fiind suficiente motive de neconstitutionalitate.

3.       Sa creeati o definire si un dictionar al termenilor juridici in preambulul legii, initiativa fiind  neclara.

4.       Să eliminați toate atribuțiile Poliției Militare impotriva populației civile pe timp de pace, în starea de alertă și în starea de urgență din  TOATE normele legislative ale MApN.

5.       Sa ne dati nr. de inregistrare la aceasta Petitie/Plangere si sa ne primiti intr-o audienta, de urgenta.

6.       Sa ne oferiti Minuta scrisa a dezbaterii publice la care am participat.

7.       Sa ne oferiti lista tuturor angajatilor sau functionarilor publici care au participat sau participa la redactarea acestei inititive legislative.

8.       Sa constatati ca prin acest demers legislativ creati premizele legale ale instaurarii unei dictaturi medicalo-militare si contributii cu voie sau fara voie la instaurarea unui regim de teroare impotriva populatiei civile in Romania. Să eliminați toate atribuțiile Poliției Militare asupra populației civile pe timp de pace, în starea de alertă și în starea de urgență.

9.       Sa faceti o analiza de impact nationala si internationala privind CONFLICTUL DE INTERESE  ale unor politicieni romani (sau chiar partide) sau antreprenori/filatropi internationali si  sa constatati ca MApN si noua Poltiei Militara nu trebuie sa apere intersele economice ale firmelor unor politicieni sau “filantropi/antreprenori”. Nu putem legifera niste legi care apara intersele economice ale unor terti in dauna suveranitatii Romaniei si a poporului roman. In dezbaterea publica am facut referire la conflictul de interese:

a.       In cazul  farmaciilor domnului Tataru, fost Ministru al Sanatatii

b.       In cazul lui Billl Gates, “sponsor filantrop” al Organziatiei Mondiale a Sanatatii si simultan actionar al companiei Moderna care ofera vaccinuri pentru intreaga populatie, obtinand profituri uriase in urma declararii starii de pandemie de catre OMS, pe care l-a “sponsorizat”.

10.    Sa faceti o analiza de impact a oportunitatii extiderii atributiilor Politiei Militare inainte de a initia orice alt demers legislativ, asa cum cer normele de tehnica legislativa.

11.    Sa constatati ca in actualul context politic, cand Politia face mitinguri de protest si refuza sa dea amenzi populatiei pentru “nepurtatrea mastii in stare de alerta”, se doreste ca aceste atributiii sa fie preluate in mod ilegal de noua Politie Militara. Sa refuzati intrarea intr-o astfel de paradigma politica care aduce prejudicii de imagine celei mai respectate institutii din Romania, Armata Romana (MApN).

12.    Sa constatati ca prin acest demers puteti deveni complici la posibile fapte de CRIME IMPOTRIVA UMANITATII SI GENOCID, mai ales in contextual in care exista suspiciuni cu privire la evenimentele tragice de la ATI Sibiu prin care angajati ai spitalelor arata ca unii bolnavi au primit rele tratamente in spitale si chiar au fost omoriti cand erau “tratati” de COVID.

13.    Sa faceti o analiza de impact social, economic, al drepturilor omului, si in justificarea de motive sa nu ma treceti la toate capitolele sintagma   “NU E CAZUL” in conditiile in care prin acest demers creeati premizele instaurarii unui stat totalitar militaro-medical.

14.    Sa cereti un punct de vedere al Comisiei de la Venetia cu privire la creearea unei Politii Militare impotriva civililor sau a cetatenilor.

15.    Sa definiti termenii juridici in primul capitol al initiativei legislative precum si din orice initiativa  legislativa in viitor. Prezenta intiativa legislativa este neclara si confuza, de exemplu prin “civil” nu se intelege daca este angajat contractual in MApN, fara grad in armata, sau se refera la cetatean civil sau reprezentant al societatii civile organizate (membru al unei asociatii sau fundatii civice).

16.    Sa faceti o analiza de impact de drept comparat  si sa constatati ca prezenta initiativa intra in conflict cu :

a.       Constitutia Romaniei

b.       Carta Drepturilor Fundamentale ale Omului

c.       Tratatul de Functionare a Uniunii Europene

d.       Legislatia privind Crimele Impotriva Umanitatii si faptele de Genocid

e.       Legislatia privind protectia detalor cu caracter personal

f.         Legislatia cu privire la reglementarea unor institutii: Politia Romana, Jandarmeria, Instantele de Judecata (care nu trebuiesc inlocuite cu Tribunalele Politiei Militare)

17.    Sa ne precizati daca Romania se afla in stare de razboi bacteriologic, informational sau hibrid si daca aceasta initiativa legislativa se refera la aceasta stare de razboi ? Exista o forma de “razboi/asasinat economic” in aceasta perioada, folosind ca “exercitiu militar” aceasta “pandemie” ?

18.    Sa restrictionati atributiile Politiei Militare care aduce prejudicii Drepturilor Omului si suveranitatii poporului roman. Cu privire la Art. 4 punt 1, Art. 5 punct 6;  Art. 6, punct a, ; Art. 14 alin 1 si 3 si Art. 17 lit. a, c si h. efectuarea unor “acte de urmarire penale” impotriva civililor si “punerea in aplicare a unor mandate de supravghere”  reprezinta premizele constituirii unui noi dicaturi militare in Romania in jurul acestei noi instituii, Politia Militara, careia ii extidenti atributiile in mod ilegal prin aceasta initiative legislativa.

19.    Sa evitati orice demers legislativ care creeaza premizele unei dictaturi militare in Romania si sa aparati, conform Constitutiei, suvernanitatea Romaniei si a noastra ca cetateni si suveranitatea poporului roman.

20.    Sa ne puneti la dispozitie, in baza legii transparentei decizionale, fisa postului Minsitrului Apararii Nationale si fisele postului echipei care eleboreaza aceasta intiativa.

21.    Sa ne puneti la dispozitie in copie, in baza legii transparentei decizionale, TOATA DOCUMENTATIA si corespodenta care a stat la baza acestei intiative legislative. Sa ne precizati in preambulul legii care sunt conventiile internationale sau protocoalele internationale care stau la baza acestei initiative legislative.

22.    Sa respectati Juramantul Militar, demnitatea, viata si inteligenta poporului roman !   Sa faceti toate demersurile eroice pentru a apara Statul de Drept, Suveranitatea Romaniei, viata si securitatea tuturor romanilor, asa cum au facut-o toti eroii si martirii acestui popor !

Va multumim !

SOLICITĂM de asemenea să ne confirmați de îndată primirea prezentei notificări și a numărului de înregistrare alocat si sa ne raspundeti punct cu punct tuturor celor 22 de solicitari (cereri) din prezenta plangere.

Confirmarea dumneavoastra referitor la cele invederate mai sus va fi dovada bunei-credințe a dumneavoastră față de faptul că nu ignorați problemele învederate și aspectele juridice atât de importante, pe subiectul de face obiectul dezbaterii în cauza.

Aceasta reprezinta si procedura prealabila conform legii Contenciosului Adminsitrativ.

Aceasta reprezinta procedura prealabila conform noului Cod Penal.

Cu considerație,

ASOCIAȚIA ANGEL

Eugen LUCAN

Președinte

9 thoughts on “Opriti aceasta initiativa legislativa care extinde atributiile Politiei Militare impotriva cetatenilor !

 1. Armata trebuie sa apere viața suveranitatea Si libertatea poporului roman,este anormal si nelegitim sa fie folosita impotriva propriului popor

 2. Dorim suspendarea anularea acestor legi care fac rau poporului cetățenilor.
  .Armata nu are voie sa se îndrepte asupra poporului ,asupra cetățenilor. Acestui guvern sa nu i se permita sa schimbe constituția acestui popor si legile lui
  Acest guvern are dreptul sa se îngrijească de de tara ,de dezvoltarea tarii a spitalelor.Acest guvern nu are dreptul sa îndrepte poliția si armată asupra cetățenilor.
  Nu este permis ca poliția sa hartuiasca cetățenii pe strada, aceștia sa fie bătuți si batjocoriti.
  In spitale mor oameni datorita acestui guvern au murit osmeni arsi de vii din cauzs nepasarii acestui guvern .
  Oamenii sunt legați in spitale ,nu li se administrează tratamentul de care au nevoie ,au murit foarte multi oameni datorita ordinelor care au venit din partea acestui guvern.
  Nu au nici un drept sa schimbe legile si regulile acestei tari.
  Armată si poliția, împreună cu jandarmii trebuie sa fie alaturi de cetățeni, sa păzească tara de infractori si sa asigure linistea cetățenilor acestei tari .
  Acest guvern trebuie sa se îngrijească de spitale ,de oameni nu sa moara oamenii pe capete .Au murit foarte multi doctori specialiști în medicină datorita ordinelor acestui guvern .
  Tara oamenii nu trebuie sa le permita acestor oameni ai guvernului sa schimbe legile acestei tari. Romania este un popor creștin trebuie sa tina seama de religia si constituția acestei tari.
  Nu au voie să îndrepte armată asupra cetățenilor ,nici sa de-a asemenea legi noi împotriva poporului român.
  Guvernul are un singur drept sa faca Romania sa prospere ,osmdnii sa traiascs in srmonie xi lace .
  Daca nu pot sa plece sa-si de-a demisia
  Sa nu se aprobe aceasta lege împotriva cetățenilor
  Poliția să-și facă datoria asupra infractorilor nu sa loveascs cetatenii pr strada ,oamrni simpli bsrbati invarsta di femei . svem statea gilmulete cum politia se poarta gtozznic cu cetatenii tari.Aceste lucruri se întâmple tot datorita acestui guvern care a îndemnat poliția asupra cetățenilor.
  Acest guvern trebuie sa-si dea demisia nu sa mai schimbe legi in tara ..
  Sa nu se accepte aceste legi propuse de un guvern nou care nu are orinta de a face ceva bun si folositor pentru Romania .
  Sa nu se accepte acestui guvern schimbarea regulilor culturii creștinilor ,a cultelor religioase.
  Suntem o țară creștină, ortodoxa si acest guvern nou de alt neam ,alta religie ,nu are dreptul să schimbe ,regulile religiei creștine ele acestei tari,ale acestui neam românesc ,si sa impuna alte reguli noi ale lor care nu au de-a fsce cu religia si culura acestei tari ,ale acestui neam romsnesc si cu bunul mers al lucrului.
  Acest guvern a făcut doar rau acestei tari si el trebuie cu orice preț să își dea demisia, sa nu mai vina cu nici o lege noua împotriva cetățenilor. ACEST GUVERN DORESTE DISTRUGEREA SCESTEI TARI SI INDOBITOCIREA CETATENILOR .

 3. Bravo ma bucur ca s a gasit cineva care sa ooreasca aceste abuzuri si care sa pedepseasca aceste incalcari flagrante ale Drepturilor si libertatilor fundamentale a cetatenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *