PLX 433 privind carantinarea si izolarea aduce prejudicii drepturilor fundamentale ale oamenilor

asistent social

Definitia  privării de libertate care este foarte clară: „ orice formă de detenție sau închisoare ori plasarea unei persoane într-un loc public sau privat de reținere pe care nu îl poate părăsi după voia sa, prin ordinul oricărei autorități judiciare, administrative sau de altă natură.” Așadar, inclusiv spitalizarea forțară, carantina și izolarea intră în definiția privării de libertate dată de OPCAT (Protocolul opţional pentru prevenirea şi combaterea torturii şi tratamentelor crude, inumane sau degradante, ratificat de România prin Legea 109/2009).

Asociatia ANGEL a solicitat printr-o PLANGERE PLREALABILA, inregistrata vineri 10.07.2020 la Guvern, urmatoarele:

  1. Suspendarea si anularea PLX 433/2020, a tuturor actelor legislative premergatoare emise de Guvern si a tuturor actelor subsecvente deoarece sunt neconstitutionale.
  2. Suspendarea si anularea tuturor  actelor legislative care suspenda aplicarea articolelor din Carta Fundamentala a Drepturilor Omului pe durata pandemiei.
  3. Garantarea suveranitatii nationale a Romaniei. Este inacceptabil ca OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) sa decida strategiile de politica medicala si santitara ale unui stat suveran.
  4. Sanctionarea tuturor functionarilor Guvernului Romaniei care se fac vinovati de abuz in serviciu, tradare si inalta tradare.
  5. Punerea la dispozitia tuturor a cercetarilor nationale si a statisticilor cu privire la pandemie cu indicarea surselor si a tuturor actelor premergatoare emise de Guvern care sustin PLX 418/433 din 2020.
  6. Relansarea de urgenta a economiei, efectele asa zisei pandemii fiind dezastroase pentru veniturile cetatenilor romani.
  7. Revocarea membrilor Comitetului National pentru Situtatii de Urgenta.

Asociatia ANGEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *