Domnule vice-prim-ministru BARNA, va solicitam sa va cereti scuze public

lacat la usaCătre:             Guvernul ROMÂNIEI

VICE-PRIM-MINISTRU ROMÂNIEI, Domnul Dan BARNA

Președinția ROMÂNIEI

Ministerul Justitiei

Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

Avocatul Poporului

 

Ref:        Va solicitam SCUZE PUBLICE  ca urmare a declaratiilor facute in mass-media

 • Cod Penal Art 369 INCITARE LA URA SAU DISCRIMINARE
 • Cod penal Art. 297 ABUZ IN SERVICIU impotriva cetatenilor

 

Stimate domnule Vice-Prim-Ministru BARNA 

CC:      Stimate Domnule Presedinte al Romaniei,

Stimate domnule Ministru al Justitiei,

Stimata Doamna Presedinte a  Avocatului Poporului,

Stimate Domnule Presedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

 

Prin declaratiile facute in presa prin care ati afirmat ca :

„existenta vaccinarii sa fie o conditionalitate, de exemplu mersul la mall in week-end sa fie conditionat de existenta vaccinarii…” (23.07.2021)

„vom schimba legislatia si vom avea ordonanta de urgenta tocmai pentru a spune foarte clar ca in momentul in care esti surprins ca nu respecti regulile sa ti se poate puna „lacatul pe usa” efectiv…” (https://www.youtube.com/watchv=glf6DfCEOk8&ab_channel=Alian%C8%9BaUSRPLUS )

conexa cu licenta in studii juridice pe care o detineti precum si cu alte actiuni ale Guvernului si a institutiilor statului care impun obligativitatea anumitor categorii sociale (medici, profesori) de a se vaccina, ati incalcat sau ati contribuit la incalcarea urmatoarele acte legislative:

 • Cod Penal Art 369 Incitarea la ură sau discriminare “Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”
 • Cod Penal Abuzul în serviciu Art. 297. – (1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.
 • Constitutia Romaniei care precizeaza la Art. 30 – Libertatea de exprimare (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă.
 • Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene care precizeaza la: Articolul 11 – Libertatea de exprimare și de informare ca: “(1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a transmite informații sau idei fără amestecul autorităților publice șifără a ține seama de frontiere. (2) Libertatea și pluralismul mijloacelor de informare în masă sunt respectate.”
 • Conventia de la Oviedo, ratificata de Romania prin Legea nr.17/2001 care precizeaza ca: „O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză. Această persoană primeşte în prealabil informaţii adecvate în privinţa scopului şi naturii intervenţiei, precum şi în privinţa consecinţelor şi riscurilor. Persoana vizată poate în orice moment să îşi retragă în mod liber consimţământul”. (art.5); „o intervenţie nu se poate efectua asupra unei persoane care nu are capacitatea de a consimţi, decât spre beneficiul său direct” (art. 6 pct.1).
 • LEGEA drepturilor pacientului nr. 46 din 21 ianuarie 2003 care precizeaza: “ 3 Pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoană umană, fără nici o discriminare. CAPITOLUL III:Consimţământul pacientului privind intervenţia medical Art. 13 Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenţie medicală asumându-şi, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecinţele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.
 • 14 din Legea nr. 37/1990 pentru organizarea și funcționarea Guvernului României cu completarile ulterioare. “Guvernul are următoarele atribuții principale: a) asigură executarea, de către administrația publică, a legilor și a celorlalte dispoziții normative date în aplicarea acestora;”

Prin acest demers guvernamental si mediatic aduceti prejudicii  societatii civile din Romania, lui Eugen LUCAN, grupurilor de activisti civici, presei independente, asociatiilor neguvernamentale care apara drepturile omului, drepturile copilului, drepturile pacientilor sau libertatile fundamentale sau cetatenilor din Romania care aleg voluntar (conform legii) sa nu se vaccineze. Prin declaratiile publice ati  creeat un curent de opinie mediatic care se circumscrie incalcarii  articolelor precizate mai sus in special a incalcarii Cod Penal Art 369 Incitarea la ură sau discriminare “Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Va solicitam scuze publice  sau vom solicita Instantei de Judecata sa constate ca exista circumstante agravante.

IN DREPT,

luand in calcul ca demersal public a fost luat in declaratii publice mediatizate,  consideram ca se poate aplica de catre Instantele din Romania circumstantele agravante:

 • Cod Penal Art 369 Incitarea la ură sau discriminare “Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”
 • Cod Penal Abuzul în serviciu Art. 297. – (1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.
 • Cod Penal Genocid Art. 438 care precizeaza la: “Art. (4) Incitarea la săvârșirea infracțiunii de genocid, comisă în mod direct, în public, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

Prin acest derapaj lingvistic “suburban”, facut in cadrul unor declaratii publice facute in mass-media, aduceti prejudicii societatii civile, mie personal, cetatenilor din Romania, presei independente, organizatiilor neguvernamentale care apara drepturile omului, drepturile pacientilor si libertatile fundamentale !

VA SOLICITAM SA VA CERETI SCUZE PUBLICE PENTRU “DERAPAJELE LINGVISTICE SUBURBANE” TOT INTR-O CONFERINTA DE PRESA SAU SA SUPORTATI EXIGENTELE LEGILOR, PE CARE NU LE RESPECTATI!

Rugam celelate autoritati ale Statului sa se autosesizeze si sa depune eforturile necesare pentru mentinerea democratiei si a principiilor Statului de Drept in Romania!

 

Cu consideratie pentru domnul vice- prim-ministru BARNA,

Cu stima si respect pentru toti destinatarii,

 

Eugen LUCAN

Asistent Social Principal

 

 

One thought on “Domnule vice-prim-ministru BARNA, va solicitam sa va cereti scuze public

 1. Respectati legea si valorile democratiei.
  Este foarte clar, de ce tot incercati sa fortati lucrurile ?
  Va preseaza cumva stapinii vostrii ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *