Casa mai intai, o campanie pentru a garanta dreptul la locuinta

Descriere:

De Ziua Drepturilor Omului, Asociatia ANGEL  atrage atenția asupra nevoii de a transpune in actiunile cotidiene, in strategiile locale, regionale si nationale precum si in politiciele publice Declaratia Universala a Drepturilor Omului a ONU in special Art. 25: „Orice om are dreptul la un nivel de trai care sa-i asigure sanatatea si bunastarea lui si familiei sale, cuprinzind hrana, imbracamintea, locuinta, ingrijirea medicala, precum si serviciilor sociale necesare; el are dreptul la asigurare in caz de somaj, boala, invaliditate, vaduvie, batrinete sau in celelalte cazuri de pierdere a mijloacelor de subzistenta, in urma unor imprejurari independente de vointa sa.Mama si copilul au dreptul la ajutor si ocrotire deosebite.Toti copiii, fie ca sint nascuti in cadrul unei casatorii sau in afara acesteia, se bucura de aceeasi protectie sociala.”.

Parteneri:

Asociatia Centrul Roman de Educatie si Dezvoltare Umana, PRC International.

Scop:

Sa sensibilizeze Guvernul Romaniei fata de necesitatea de a pune in centtrul politicilor de incluziune dreptul la locuinta.

Beneficiari:

Organizatii ale societatii civile active in absortia fondurilor structurale, ONG-uri, IMM-uri, SRL-uri, retele si organizatii ale societatii civile.

Rezultate:

  • o scrisoare deschisa este distribuita
  • articolul e distribuit pe diferite canale ale societatii civile
  • mai multe articole sunt diseminate in social media
  • peste 50 organizatii contactate